17/02/2013 13:33:00 |
|
|
08/03/2013 14:10:00 |
|
יואל בן עזרא, מהנדס אזרחי
|
- |
תשובה |
|
|
לא מפתיע שהקבלן מנסה להתנער מהאחריות שלו בטענות מסוג זה, אך הוא טועה. הדרך למיצוי הזכויות, במידה והקבלן מסרב לתקן, היא לבצע ביקורת מבנים ולהגיש הדו"ח דרך עורך דין בתחום. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
20/02/2013 22:36:00 |
|
שלום,
אני בהתנהלות דומה מול קבלן עם בעיות רטיבות מקירות חיצוניים, להבנתי אחריות קבלן לאיטום 7 שנים כרגה הקבלן מנסה לאטום לצערי ללא הצלחה - עדיין ישנה חדירה בגשמים חזקים
לידיעתך כדאי לערב את ועד הבית הקיר החיצוני הינו רכוש משותף כמו הגג ע"פ חוק. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
09/02/2013 10:52:00 |
|
|
08/03/2013 14:07:00 |
|
יואל בן עזרא, מהנדס אזרחי
|
- |
תשובה |
|
|
הקבלן לא יפנה אליך לביצוע התיקונים שהוא לא יודע שדרוש לבצעם. ללא קשר לתקופת הבדק (שהיא לא רק שנה אחת), אם יש תקלות בבית - הודע לקבלן כדי שיתוקן. מומלץ לבצע בדיקה של ביקורת מבנים ובכך לרכז את כל הליקויים, לא רק את אלה שאתה מודע להם, אך אין בכך חובה.
יואל |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
22/08/2012 10:23:00 |
|
1.אני גרה בדירה שקיבלתי מהקבלן במאי 2008. לאחרונה גיליתי כתבים מוזרים על גבי הקירות החיצונייים אשר פונים לכיוון הים. המרחק של הבנין מהים הוא בטווח של 5 ק"מ בערך. הסיבה שסיפקו לי לכתמים היא הקרבה לים ואי אוורור מספיק של החדר (בשאר קירות הבית לא נתקלתי בתופעה). האם ייתכן הדבר. 2.כמה זמן יש אחריות לדלת שניתקה ממקומה- לפי דעת הבודק נדרש בסה"כ דבק אפוקסי.. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
מחפש בעלי מקצוע? פנה עכשיו למוקד לדייר! |
|
12/02/2013 12:00:00 |
|
|
|
06/03/2012 11:00:00 |
|
|
06/03/2012 19:06:00 |
|
אם דירה - האם הבעייה קיימת גם אצל דיירים נוספים? אם בית - האם בית בודד או חלק משכונה? האם הבעייה קיימת גם בבתים נוספים?
אם הבעיה קיימת גם אצל שכנים נוספים, עדיף לכם להתאגד. אם רק אצלכם - פעלו לבד.
סדר הפעולות: 1. קבלת חוות דעת כתובה (בתשלום) ממומחה איטום בדבר מהות הבעיה, הסיבה לבעיה, הנזק שנגרם, דרכי התיקון, הערכת עלות התיקון. 2. עם חוות הדעת, לפנות לקבלן בכתב (דואר רשום, לא פקס) ולדרוש תיקון מלא. 3. אם הקבלן לא מתקן, לשקול (!!!) פניה לערכאות שיפוטיות.
חשוב לזכור כי צבע מתקלף הוא סימן העלול להעיד על התפתחות בעיות חמורות בהרבה.
בהצלחה |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
19/12/2012 00:19:00 |
|
אם הקבלן עצמו יתקן את זה מה טוב (אם מרצונו, ואם לאחר התערבות משפטית). ולא - לפעול במהירות לתיקון. חדירת מים כזו לקירות תגרור נזק רציני שיצריך עבודות שיפוצים מיותרות. ייתכן שמדובר בעבודה לא גדולה (את זה יאבחן אכן מומחה לאיטום) ובמקרה כזה אולי שווה לשלם למישהו אחר, בתנאי שהוא טוב כמובן, על פי נסיון והמלצות של אחרים. אין פה צדק, אבל תרוויחו פתרון לבעיה ושקט נפשי. |
קישור מצורף:  עבודות שיפוצים |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
07/12/2012 09:39:00 |
|
|
19/12/2012 00:04:00 |
|
לדעתי - חד משמעית לשפץ את האמבטיה. הרטיבות שתחדור דרך החתכים תגרום במשך הזמן צרות צרורות. גם החלודה שדיברת עליה תתפשט, מן הסתם, ועם הזמן תתחיל להתפורר. לא הייתי מחכה. הייתי מחפש קבלן שיפוצים טוב (עם המלצות ויכולות מוכחות), מבקש חוות דעת, תכנית פעולה והצעת מחיר. |
קישור מצורף:  קבלן שיפוצים |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
19/12/2012 00:16:00 |
|
|
|
11/12/2012 12:54:00 |
|
שלום, כאשר הוצאתי את יחידת ארון המטבח לצורך הכנסת מדיח, גיליתי כי הקבלן הוציא את המרצפות מתחת לארונות המטבח (הדירה הייתה מרוצפת כולה בקנייה). על אף כעסי הקבלן סירב לרצף מחדש מאחר והיה צריך לפרק את ארונות המטבח. לא זה לא הפריע מאחר והמטבח הינו סטנדרטי. לאחרונה יש בעיית תולעים במטבח והמדביר טען שייתכן שהן מגיעות מתחת לארונות. האם מלבד העובדה שהוא פירק את המרצפות ולקח אותן בלא ידיעתי יכולות להיות עוד בעיות מכך שאין ריצוף מתחת לארונות? |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
|
|
18/08/2012 11:29:00 |
|
|
22/11/2012 13:50:00 |
|
|
|
25/08/2012 14:18:00 |
|
|
23/09/2012 19:53:00 |
|
|
22/11/2012 13:49:00 |
|
השאלה החשובה היא מה הסיבה לסדקים. אחרי זאת תוכלו להבין אם יש אחראי לנזק. אולי זו תזוזת קרקע טבעית אופינית לאזור? מתי קנית את הבית? האם המוכר יידע אותך לגבי סדקים או שהסתיר או שלא ידע? חלק מהאחריות עליו במקרה כזה.
|
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
29/10/2012 23:28:00 |
|
שלום רב
אני גר בבניין מגורים קומה 1 כאשר בקרקע גר שכן שבנה תוספת לדירה שלו דבר הגרם למרפסת שלי יציאה לגג של המבנה החדש מכיוון שהמבנה הוא ללא מעקה בניתי מעקה בגובה 1.2 מטר מהרצפה לשכן מתחת הגיע פקח והחליט שהוא צריך לגרום לנו להרוס את המעקה מכיוון שהוא לא חוקי וללא זה הוא לא יקבל את האישור בנייה, השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות האם יש לי דרך אחרת מאשר לשבור את המבנה האם הטענה שאסור על פי ההלכה שהבית ישאר ללא מעקה עוזרת ? מה עליי לעשות? |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
22/11/2012 13:45:00 |
|
ומה שאתה מתאר -זו בנייה בהחלט. העניין הוא למה פונים אליו? האם יש הסכם ביניכם לגבי זכות השימוש על הגג? אם יש הסכם- ההסכם מחייב, אם אין- מכיון שהוא בנהאת התוספת והגג נבנה על ידיו האחריות עליו. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
06/11/2012 08:41:00 |
|
|
22/11/2012 13:43:00 |
|
|
|
18/11/2012 15:18:00 |
|
שלום לכל האימהות,
(מתנצלת שזה לא רלוונטי כל כך לנושא הפורום)
שמי יעל ואני מחפשת אם פונדקאית להליך פונדקאות. אני מחפשת אשה בטווח גילאים 22-38 שעברה לפחות לידה אחת ובעלת מצב בריאותי תקין.
מדובר בתמורה גבוהה ביותר של 160,000 שח שכר בסיס לפני תוספות ולפני המענק לידה מטעם המדינה.
זאת מצווה גדולה ביותר ואפשרות להגשמת חלום!!
חשוב לי לציין שמבחינת הקריטריונים של הועדה הרפואית, האם הפונדקאית יכולה להיות נשואה/ גרושה/ אלמנה/ יחידנית/ רווקה.
אם את מתאימה או מכירה מישהי שיכולה לתאים אנא צרי איתי קשר
יעל
yael4645@gmail.com
טלפון: 0546757364
תודה רבה ושיהיה שבוע שקט לכולנו |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
07/10/2012 02:42:00 |
|
שלום רב,
יש לי מספר שאלות לפורום:
1. אנחנו רכשנו דירה מקבלן (אשדר). בחדר השינה של ההורים בחרנו בפרקט (ניתן כחלק מהמפרט הטכני ללא עלות). בחרנו פרקט שהוא חלק מהסטנדרט. לקראת המסירה נודע לנו כי הפרקט אנחנו צריכים להזמין התקנה רק לאחר מסירת הדירה. זה לא נשמע לי הגיוני. האם דבר כזה מקובל?
2.בנוסף, קיימים "ספיירים" רבים של אריחים וריצוף שנשארו באחד החדרים. אני רוצה שיעבירו למסתור הכביסה והם לא מוכנים, רציתי לדעת מה מקובל במקרה זה, זה נראה לי לא הגיוני להשאיר לי להעביר את כל הכמות הזאת.
3. האם הקבלן מחויב לתקן את כל הליקויים שמתגלים בפרוטוקול לפני מסירת הדירה?
המון תודה, ליאור. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
23/09/2012 21:47:00 |
|
קיבלתי דירה חדשה מקבלן היום לאחר פטריכל המסירה התחלנו לנקות את הדירה ,במהלך שטיפת האריחים בקירות האמבטיה התגלו כתמי מים מספיגת האריחים(אין נזילה או מים כלואים) האריח מסוג גרניט פורצלן מזוגג תורקי מיד לאחר מגע מים ישנו כתם מתפשט שמתחיל באיזור הפוגות והאריח משנה קצת את צבעו מקרם לבז´ והוא מתייבש לאחר כ3-4 ימים ,הקבלן אומר שזה לא מעניין אותו כי יש לאריחים תו תקן וזה אומר שלא יכול להוות נזק אני אומר שלא קניתי זיקית שתשנה צבעים בשטיפה או במקלחת ולחכות שתתייבש ,האם ניתן לעשות משהו בקשר לזה ? עשיתי ביקורת ליקויי בנייה והם אמרו שזה לא תקין ונצטרך לתבוע השאלה מה הסיכויי שלי לזכות לפי הנסיון שלכם? |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
05/05/2012 21:28:00 |
|
שלום,
בבניין שלנו ליקוי חמור, רעש המעליות מגיע לדירות, נמדדה חריגה של 4 דציבלים,
הקבלן מנסה לפתור את הבעיה כבר חצי שנה ללא הצלחה,
ביקשנו מהקבלן להעביר אלינו דוח אקוסטי שבוצע והוא לא מוכן, כמו כן לא מוכן לפרט את הבעיה, חשוב לציין שהמעליות נמסרה לחזקתנו ולהבנתי הוא לא יכול לבצע את התיקונים ללא אישורנו (שהרי המעליות בחזקתנו), האם ניתן לחייב אותו לפרט מה התיקון שהוא מתכוון לבצע ומה הבעיה הטכנית במעליות?
בברכה |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
02/09/2012 17:07:00 |
|
שלום רב,
רכשתי ריצוף פורצלן של חברת נגב דגם נובו 50*50 אולם ב80% מהריצוף ישנם כתמים.
זמנתי את איש קשר של החברה שניסה להוריד את הכתמים עם חומצה אולם ללא הועיל, ביקש לערוך פגישה נוספת בדירה עם האחראית+נציג קבלן. שנאמר להם שקיימת תביעה כנגד הקבלן (לא קשור לאריחים) הם מסרבים להגיע לדירה לחוות את דעתם בגין הכתמים. האם זה חוקי? האם יש דרך "להכריח" אותם להגיע עם מנת שאוכל לקבל חוות דעתם? ששאלנו האם האריחים סוג ב´ הוא לא השיב לשאלתינו.
אשמח לעצתך.
תודה רבה.
|
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
15/08/2012 13:51:00 |
|
אני גר בבניין מגורים חדש בפ"ת . לבניין זה כמו לבניינים רבים אחרים הותקנו בלובי הבניין דלתות זכוכית . ידוע לי כי התרחשו בעבר מס´ מקרים בהם אנשים נפגעו בצורה זו או אחרת מדלתות אלו מאחר והם שקופות. דבר זה הביא כמובן לתביעות משפטיות.
שאלתי - האם הקבלן המבצע לא מחויב להדביק פסי הגנה על דלתות אלו ? או שהדבר באחריות וועד הבית
תודה מראש על תשובתכם |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
|
|
< 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
:עבור לארכיון ההודעות |