19/11/2015 20:51:00 |
|
שלום , ברצוני לעלות סוגיה , כאשר הבניין מזה כ 7 שנים והקבלן כבר אינו קיים קיימים ליקויי בניה אשר התגלו עלפי בדק בניין הממצא העיקרי מעיד על ליקוי בשיפועי הגג אשר באזור המוגדר כגג משותף
דיערי קומת הגג אשר רכשו את דירתם כיד שניה ולא ישירות מקבלן מעוניינים לבצע תיקון הליקוי אשר עלותו קרובה ל 60k
האם חייבים דיירי הבניין להשתתף בתיקון זה ?
האם ראשים דיירי הגג לתקן ולתבוע את העלות מדיירי הבניין /וועד הבניין ?
ומה עושים במקרה זה ?
|
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
מחפש בעלי מקצוע? פנה עכשיו למוקד לדייר! |
|
30/11/2015 12:29:00 |
|
יש לוודא בתשריט בית משותף באכן הגג משותף. אם כן- הוועד אחראי עליו. לגבי אחריות קבלן, זה עניין משפטי לגבי קביעה אם אחריות קבלן במקרה כזה עדיין תופסת. מציע לקבל כמה חו"ד כי ידובר בעניין רציני ויקר. על הוועד להשיג כמה הצעות מחיר וחו"ד. הדיירים אינם יכולים לתקן על דעת עצמם בלי כל הפעולות שפרטתי. רק אם הועד לא מילא תפקידו ולא מתפקד יש לפעול פרטנית מול שאר הדיירים. כמובן שאם הגג משותף- העלות על כל הדיירים.
|
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
|
25/10/2015 19:58:00 |
|
בעמודי הבניין, בצד החניה האחורית, ישנם מרזבים. המים היורדים במרזבים אלו, זורמים לכוון פנים הבניין, בגלל שיפוע שקיים שם והעדר פתח ניקוז או שיפוע שיכוון את המים לכיוון חיצוני. הבניין קיים 7 שנים. בשנים האחרונות, שקע הריצוף ונוצר בור בקוטר של מטר+ ובעומק של כ- 50 ס"מ, במיוחד ליד דלת הכניסה לחדר מכונות המעלית. יש קושי וחשש להיכנס לחדר המעלית (שבו נמצא פיקוד שעון שבת ויש צורך לכוונו מדי פעם) וכן יש סכנה למעבר המכוניות לחניות שלהם ובכלל סכנת נפילה. יש שקיעות גם במקומות אחרים, אבל פחות גדולות ופחות עמוקות. נאמר לנו שריצוף חדש יפתור את הבעיה, רק זמנית, בגלל השיפוע לכוון השקיעה והעדר הניקוז. עלתה הצעה לחפור בור ניקוז בעומק 5 מ´ (!). האם זה מותר/בטוח?מה ניתן לעשות? למי/לאיזה איש מקצוע עלינו לפנות? (איש ריצוף, מהנדס) האם עדיין קיימת אחריות הקבלן? |
קישור מצורף:  פיקולינו |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
08/10/2015 10:29:00 |
|
שלום
יש לנו רטיבות בבית פרטי בקיר פנימי.
מאחור לרטיבות עובר מרזב מלמעלה למטה דרך הקיר עם צינור פנימי מעוגל שבנוי בתוך בקיר.
היום שירד גשם אז יש את הרטיבות.
1. האם זה כלול בביטוח מבנה הבית ?
2. מה כדאי יותר לתקן או התקנת מרזב חדש חיצוני במקום הקיים( ביטוח הקיים על ידי סגירתו מלמעלה כפי הנראה)
האם יש מישהו מומלץ ?
תודה |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
27/09/2015 00:05:00 |
|
שלום רב
במסגרת תוספת בנייה (30מ״ר) לדירה בקומה 2 המתבצעת בימים אלו הוברר לי שהדייר בקומה 2 מתכנן להעביר את המטבח דבר שמצויים בהיתר אך להפתעתי הוא מיקם צינור של כ4צול בתוך מיקום קיר המעטפת של קומה א ביקשתי ממנו להוציא לביוץ את הצינור על מנת לצמצם נזקי רשע עתידים ואו נזילות ואף עובש כתוצאה מהפרש טמפרטורה בין חלל הבית לבחוץ האם ניתן למנוע זאת , וברצוני להדגיש שבבניין כל הצינורות ממוקמות בחוץ
אודה לתשובתך |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
10/02/2015 22:08:00 |
|
לפני 3 חודשים השכרנו דירת מרתף. יש בדירה חדר עם דלת מאולתרת שנאמר לנו שיש בה משאבת ביוב .לפני כמה ימים הייתה לנו סתימה והיינו צריכים לפתוח את הדלת ואז הבנתי למעשה שיש בתוך הדירה ביוב גדול ובתוכו משאבה . בעצם לא ידעתי שמשאבה נמצאת בתוך ביוב , חשבתי שזאת משאבה שעומדת על ריצפה ושואבת לביוב שנמצא בחוץ.
האם זה מסוכן שהביוב נמצא בתוך הבית ויש קיר דק שמפריד בין הביוב לסלון? ונוסף על כך יש לנו רטיבות בארונות המטבח וגם בקירות וברגע שיש קצת גשם ,יש מלא עובש על הקירות. מה הסכנה בלגור במקום כזה והאם זה חוקי שיש ביוב בתוך הדירה?
תודה מראש טל
|
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
|
11/08/2015 19:12:00 |
|
|
08/09/2015 11:20:00 |
|
שלום רועי, מנסיון דומה בבניין שלנו, נמצאו ליקויים שונים בחדר הדודים (בין היתר בעניין שאתה מברר לגביו), את הליקויים הללו מצא ואבחן נציג של חברת בדק בית שהזמנו לבדיקה. אני מאמין שכל חברת בדק בית שמכבדת את עצמה תדע לזהות ליקויים כאלו, אצרף בכל מקרה קישור לחברה שאנחנו עבדנו איתה, חברה שיש לה המון נסיון בתחום (מבלי לעשות פרסומת :) |
קישור מצורף:  חברת הדס בדק בית וביקורת מבנים |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
28/08/2015 09:54:00 |
|
הורי אישתי רכשו דירת גן בשנת 2001. בדירה נבנה בוידעם בתוכו הוסתרה צנרת הביוב של הבניין המיועדת לדירות ממעל (מדובר בקולטן ביוב המתפצל לשניים בתוך תחום הדירה). כעבור כשנה התגלתה התופעה, לאחר שהם ניקו את פסולת הבניין שהותיר הקבלן ובעקבות כך שלחו לקבלן דוח מומחה שקבע שיש להעתיק את הצינורות אל מחוץ לתחום הדירה. הקבלן טען אז שהצנרת הותקנה ע"פ התכנון אולם הסכים לבצע מה שנראה בחוכמה לאחור, פעולה קוסמטית- בניית מחיצת גבס, שפתרה לאותה עת את הבעייה (רעש). לפני כחודש החלה נזילה של ביוב ע"ג הצינור מבחוץ אל תוך דירתם (ייתכן בשל שיפוצים שנעשו בקומה שממעל, שגם בה היו נזילות). הם הזמינו אינסטלטור שקבע שהנזילה נובעת מאחת הקומות שממעל. ע"מ לפתור את הבעייה, הם שלחו מכתב נוסף אל הקבלן ובאו בדברים עם ועד הבית. כעת הבעיה הופכת מבעייה אסטטית לבעייה בריאותית.
אינטואיטיבית, יש בידי התשובה אולם לאור גרירת הרגליים של ועד הבית ושל הקבלן, הייתי מבקש לשאול את המומחים:
1. מי אחראי מבחינת החוק לתיקון התקלה: א. הורי אישתי, ב. נציגות הבניין, ג. הקבלן, ד. השכן ממעל אצלו הנזילה חודרת מבעד לבטון, ה. אחר?
2. האם מדובר בליקוי בנייה או בליקוי תכנוני?
3. האם כיום ניתן לדרוש מהקבלן את הוצאת הצינורות אל מחוץ לדירה.
4. היכן אני מוצא את החוק הנוגע לעניין?
בברכה. |
קובץ מצורף:  20150827235106.jpg |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
|
|
|
|
02/08/2015 15:46:00 |
|
שלום רב, במפרט הטכני של הדירה, שצורף לחוזה המכר, מצוין ש "ארונות חשמל, גז ומים יהיו מפח מכופף צבוע בתנור או ציפוי אחר (בחלקם החיצוני בלבד) בגוון לפי בחירת האדריכל ".
בפועל החליט הקבלן " ל ש ד ר ג " את הדיירים ולהתקין ארונות עץ הכוללות מסדרת סנדוויץ´ ודלתות סיבית או m.d.f. בפירים הקומתיים של מוני הגז, התקשורת ומוני המים.
האם קיים תקן ישראלי מחייב את הגדרת סוג הארונות שיורכבו בפירים הקומתיים ? בברכה, אלי.
אני מצרף תמונות קבצים נפרדים.
|
קובץ מצורף:  פיר דודי מים.jpg |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
22/07/2015 23:19:00 |
|
שלום,עקב ריח רע בשרותים+מקלחת הגיע הקבלן+היזם ועוד מהנדס לבדיקה,הם פתחו מכסה של פתח ניקוז ואז ראינו שמים עם קצף מהצינור הראשי אליו מתנקזים מי האסלה חוזר לכוון המקלחת ,לדעתי השיפוע הפוך ויש לתקנו האם אני צודק באבחנה?ודבר שני הניקוז של הכיור ושל המקלחת מתחברים לצינור שבו מנקזים את הצוואה,{אותו צינור האם כך צריך להיות או שהצוואה לחוד ומי הברזים לחוד} לדעתי מצינור ניקוז הצוואה מגיע ריח לאמבטיה דרך הצצינור הרי הצינור לא מלא במים,חציו ריק,אודה לתשובה בהקדם תודה. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
15/07/2015 13:55:00 |
|
|
16/07/2015 11:45:00 |
|
|
16/07/2015 09:37:00 |
|
|
16/07/2015 11:37:00 |
|
מתשובתך אני מבין שאינך מקצועי . יש ברשת אין ספור מאמרים בנושא ההבדלים בין כל המערכות הקיימות בשוק ובחיפוש קצר תקבל תשובה על שאלתך . אני מחפש תשובה חוקית לשאלה שלי . אבל תודה בכל מקרה. |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
16/07/2015 12:22:00 |
|
|
|
25/06/2015 17:47:00 |
|
בתהליך בניית הדירה שבקומה החמישית הייתה תקלה לקבלן במיקום חלון חדר השינה. לאחר מספר ימים הקבלן ניסר את הקיר ומיקם את החלון במקומו הנכון. כתוצאה מהניסור ירדה גם פלטת החיפוי החיצוני ( שעליה היה אמור להיות מורכב חיפוי האבן החיצוני של הבניין) שמוקמה שם לפני יציקת הקיר. כעת התריס מורכב במקומו והשלבים המגולגלים חשופים לשמש, לגשם ולציפורים. הקבלן אמור להרכיב כיסוי. ניתן לראות בתמונה המצורפת את התריס החשוף. אבקש התייחסות לגבי סוגי הכיסויים שניתן להרכיב והתייחסות למפגעי רעש גשם, אטימות, השפעות חום וקור בתוך החדר והאם קיים תקן לכיסוי כזה. נ.ב. הדירה עדיין לפני איכלוס.תודה. |
קובץ מצורף:  תריס חלון חדר שינה חשוף(1).jpg |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
09/02/2015 23:45:00 |
|
|
25/06/2015 10:16:00 |
|
בהחלט, קיימת דרישה אקוסטית למניעת רעש, צנ´ הביוב לרוב עטופה בחומר מבודד למניעת אותם רעשים, במידה ועדין שנו רעש, נדרש לפתוח עטיפה של הקולטן ולוודא כי אכן בוצע. במידה והרעש הינו מצ´ המים, יש לוודא שלא נחצבה בטעות בקיר המשותף בין הדיירים, דבר שאסור עפ"י חוק.
בברכה,
ניר גורוביץ´ וידר |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
25/04/2015 22:36:00 |
|
|
25/06/2015 10:14:00 |
|
אני מניח שהסטייה, אינה כפי שתוכננה בפועל עפ"י תכנית. כי בידה וכך, מדובר על סטייה גדולה מאוד. אני מניח שאת יותר מתכוונת לקוי הריצוף שאותם רואים בבירור, במידה ואין התאמה בינם ובין קירות המעטפת באזור המרפסת וכן, עדין נחשב ליקוי.
בברכה,
ניר גורוביץ´ וידר |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
25/04/2015 23:52:00 |
|
שלום רב,
1. הבניין שלנו, בן 11 שנים, מחופה אבן ( שיש ). מידי תקופה נופלת אבן. עד היום הקבלן דאג לתיקון האבנים שנפלו. אני מתעניין במהנדס אבן מומלץ כדי לבצע סקר אבניי החיפוי של הבניין.
2. בבניין שלנו יש 12 קומות. בבניין יש חדר משאבות מים המעלות את המים לברכה הנמצאת בקומת הגג. אני מתעניין בחברת טובה וממולצת לאחזקה של חדר המשאבות |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
25/06/2015 10:12:00 |
|
נושא האבן, הינו באחרות הקבלן המבצע לתקופה של 10 שנים, בדק ואחריות. נושא המשאבות , תמיד רצוי שתפנה לספק שסיפק את המשאבה בפועל. בארץ יש שני ספקים גדולים - מ.ח.ל/ש.ע.ל.
בברכה,
לכל שאלה ניר גורוביץ´ וידר |
תגובה בפורום
תגובה אישית לשולח
סגור הודעה
|
|
|
< 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
:עבור לארכיון ההודעות |