מדור ועד הבית |
מאמרים |
קישורים |
שאלות נפוצות |
הודעות מנהל |
פניה למנהל הפורום פורום יעוץ משפטי - בתחום המשפטי בכל הנושאים הקשורים לבית המשותף, סיכסוך שכנים, רכוש משותף, סכסוכי שכנים ועוד. אין להתייחס לתשובות כייעוץ מבחינה משפטית אלא כסיוע להבהרת נושאים שונים בתחום זה בלבד. ניהול הפורום על ידי עו"ד עופר שחל המומחה בתחום הרכוש המשותף.
את סיפרי "המדריך השלם לבית המשותף" ניתן לרכוש דרכי ישירות. ניתן לסמס למספר 0505255266 ולהזמין את הספר. מחיר 89 ₪. תוספת למשלוח בדואר רשום 16 ₪. תשלום במזומן או בהמחאה.
מנהל הפורום: עורך דין עפר שחל.
שלום רב,
שמי אורי ואני מתגורר בבניין משותף של 2 קומות 3 כניסות .
לפני כשנתיים קיבלתי דוח בגין בנייה ללא היתר מחסן מפרופיל אלומיניום ופח גלי, נאמר לי שניתן לבנות פרגולה/מחסן בגודל 6 מ"ר בגובה 2מ´ בבקשה מצומצמת (כנראה שהוטעיתי)
הגשתי בקשה מצומצמת לעירייה באישור ובחתימת הדיירים לאישור המחסן.
במקביל העירייה העבירה לתאגיד המים דוח על המחסן ונדרשתי לשלם שוב לתאגיד המים בגין הוצאות התקנת תשתיות אגרת מים וביוב שבפועל אין לי לא מים ולא ביוב השימוש לטובת איפסון ציוד בלבד.
האם זה תקין שאני צריך לשלם לנציג העירייה בתאגיד המים על משהו שלא קיים ( בעירייה ובתאגיד המים לא יודעים להסביר לי למה )
פועל יוצא שאני צריך לשלם דוח 1 כפול 2
תודה מראש
אורי
בחצר האחורית של ביתנו המשותף עוברת צנרת פרטית של מי ביוב השייכת למחסן של בעלת נכס בבנין (הנמצא במרתף הבנין).
בעקבות נזילה מצנרת זו נוצרה שלולית מקומית בחצר.
בעלי הדירות קבלו דו"ח מפקח העיריה שעיקרו הצורך לתקן את המפגע.
בעלת היחידה הפרטית הנ"ל איננה גרה בבנין. אנו הודענו לה במייל וב-SMS על המפגע ובקשנו שתתקנו. היא לא תקנה את המפגע במועד על כן קבלנו דרישת קנס מהמחלקה המשפטית בגין אי מילוי דרישת תקון המפגע.
פנינו בכתב למחלקה המשפטית של העיריה ונמקנו מדוע איננו אמורים לשלם את הקנס: 1. מדובר במפגע שנגרם ע"י צנרת פרטית שאיננה שייכת לרכוש המשותף. איננו רשאים עפ"י החוק לתקן ליקוי ברכוש פרטי של אחר ואין לנו אפשרות טכנית לתקן את הגורם למפגע כי הוא בתוך המחסן הפרטי. 2. הצנרת הפרטית שגרמה למפגע שייכת לבית שמוש פרטי של יחידת המחסן/מרתף בלבד. צרפנו ראיות ומסמכים מגנזך העיריה כי צנרת זו ובית השמוש נבנו בשעתו ללא היתר כחוק והוצא נגדו צו הריסה ע"י העיריה, אך הצו לא בוצע. זו סיבה נוספת שאיננו אמורים לתקן צנרת שנבנתה ללא היתר ואיננה רכושנו הפרטי.
במכתבי בקשתי לבטל את הקנס שהושת עלינו, מבלי שהעיריה בדקה את העובדות החריגות והמיוחדות בבית, מהנמוקים שהעליתי לעיל. לחילופין, לאור המידע שמסרתי לעיריה היה עליה לשקול מקרה ספיציפי וחריג זה שלא מאפשר את מילוי דרישת העיריה מאיתנו לתקן את המפגע. הקנס הרי מוטל עקב אי מילוי דרישת העיריה, אבל במקרה זה לא יכולנו למלא אחר דרישת העיריה, ולכן הענישה הקולקטיבית עלינו בצורת קנס איננה מוצדקת כלל ועיקר.
שלחנו לבעלת המרתף העתק מפניתנו למחלקה המשפטית לבטל את הקנס שהוטל עלינו, ורק אז היא תקנה את המשאבה המחוברת לצנרת, בתוך הנכס שלה, שגרמה למפגע. כלומר, היא מודה כי מקור המפגע בתוך הנכס שלה. ברשותנו חשבונית בסך 4200 ש"ח על החלפת המשאבה הפרטית בתוך המחסן, ע"י בעלת המחסן.
המחלקה המשפטית לא מצאה לנכון למלא את חובתה ביחס לחוק ההנמקות ולא השיבה לטענותי, אפילו לא בצורה לקונית, כדי שאדע כיצד לפעול. תחת זאת פנתה באופן שרירותי למשרד עו"ד פרטי וזה שלח לי הודעת קנס מוגדלת.
שאלותי:
האם לא מוצדק לבטל את הקנס הקולקטיבי שהושת עלי שעה שלא עברתי על החוק?
האם מומלץ שאשלם את הקנס למרות שהמפגע מקורו ברכוש פרטי של בעל דירה אחר ואני לא אחראי ולא רשאי לתקנו?
אם אשלם את הקנס, את מי עלי לתבוע כדי לקבל החזר כספי: את העיריה שהטילה קנס למרות העדר אחריות ואשמה מצידי, את בעלת הנכס שלא תקנה את הליקוי לפי דרישת העיריה? או את שניהם?
באיזה ערכאה משפטית להגיש את התביעה?
העיריה מתייחסת למבנה הבית המשותף, כיחידה אחת, ולא לבעלי הדירות, שאין להם שליטה אחד במעשי השני. במקרה זה, אפילו לא יכולנו לפעול במקום בעל נכס אחר בבנין, גם אילו רצינו. העיריה מטילה עלינו עונש קולקטיבי יקר מאוד. אין מה לעשות?
לדעתי יש מה לעשות. נראה לי שהדרך הכי יעילה והכי זולה יחסית היא להשיב לעו"ד אשר פנה אליכם בדרישה לקנס מוגדל והוא כביכול כבר בליך גבייה, להשיב לו באמצעות עו"ד מטעמכם ולגולל את כל הטענות והעובדות בתקווה שזה יעצור את ההליך המיותר הזה.
שלום רב.
אני גר בבנין משותף .יש בגג מערכת סולרית מרכזית לחימום המים. בעבר התנתקתי מהמערכת ושמתי קולט בנפרד.מידיי פעם המערכת מתקלקלת ואז משלמים את התיקון מהכסף שבקופה. האם אני צריך להשתתף בתשלום ? האם צריך לגבות בנפרד מכולם חוץ ממני ? אם אני צריך להשתתף בכמה אחוז ההשתתפות ?
תודה.
" 59 ב . הינתקות ממערכת חימום מרכזית ) תיקון תשמ"ח ( המתנתק ישתתף בהוצאות השוטפות להפעלת המערכת המרכזית , באחוזים מהתשלום בעד הוצאות אלה שהיה חל עליו אילולא התנתק כלהלן : 1 . אם המערכת המרכזית היא להסקה בלבד- 40% . 2. אם המערכת היא לחימום מים בלבד 25%- . 3. אם המערכת המרכזית משולבת לחמום מים ולהסקה 35%- .
הבנתי שיש חובת תשלום, השאלה כמה ? האם 25 % כמו שהבנתי מהחוק ? בסך הכל אין לי שום קשר למערכת הזאת. .שילמתי לא מעט בשביל להתנתק ולקנות קולטים ודוד חדשים....
אני משמשת כוועד בת יחידה במשך כעשר שנים. בכל אסיפה שנתית נתבקשתי להמשיך בתפקיד..לאחרונה עייפתי עד מאד
והודעתי לדיירים (8 דירות) כי אני פורשת מתפקידי . באסיפה הכללית שהתקיימה כעבור כעשרה ימים איש מהדיירים לא היה מוכן להתנדב במקומי. מה לעשות? אין לי כח להמשיך.....
תודה על התשובה
נשאת את העול 8 שנים ועכשיו תורם של אחרים לשאת בעול.
עוד תבהירי שאם לא יתנדב אף אחד, תאלצו לקחת ועדת בית בשכר [מתחזק] וזה יעלה להם הרבה כסף [וגם יהיה פחות טוב].
מה שקורה בדרך כלל במקרים כאלו זה שלכל בעלי הדירות מאוד נח שעושים להם את העבודה השחורה והם מניחים שאם הם לא יתנדבו אז הפריירים ימשיכו והם יוכלו להמשיך ליהנות מעמלם של אחרים. רק אם זה ייפסק לגמרי ויתחיל להיות חושך בחדר המדרגות, אז הם יפנימו.
אני הייתי מודיע שאני מפסיק לתפקד כוועד בתאריך מסויים [שלושה שובועת מעכשיו] ו... מפסיק. לגמרי. ואז הבניין יתחיל לצנוח. [גם את תסבלי אבל אין לך ברירה. הם ימשיכו לחגוג שאת משרתת אותם].
ומה לדעתי את צריכה לעשות אז? להמשיך בכלום. כי אם את תיקחי אחריות [נניח לארגן מתחזק] אז שוב הם יחגגו על כך שאת דואגת לבניין. הם רק מחכים שתיקחי שוב את האחריות. ככה זה האנשים. רק התעלמות אמיצה שלך לאורך הרבה הרבה זמן יביא אותם להתנער ולפעול. תגובה הכי קלה שלך [כמו "תראו איך הבנין מוזנח"]- והם מרגישים שאת לוקחת שוב אחריות על המצב וחוזרים לקונכיה שלהם.
עד היום שילמת חשבון חשמל מדרגות, מחר תחליטי להתפטר, תודיעי לכולם, חשבונות חשמל לא ישולמו והחשמל ינותק. מישהו יפול בחושך וייפצע, וכל דיירי הבניין והועד ייתבעו, לדעתי יש עליך אחריות מסוימת .
אני מבין אותך. רבים במקומך היו פשוט נוטשים את התפקיד ואין ספק שהיתה מתחילה הזנחה וכאוס. בשל כלל הרציפות הרי שעד שלא נבחר ועד חדש את נשארת בתפקיד. במצב שתיארת אין מנוס אלא למסור הודעה לכל הדיירים בכתב ובלוח המודעות שאומרת שאם לא יבחר מחליף או מחליפים את תאלצי לפנות למפקח על המקרקעין בבקשה למנות לבית ועד בית חיצוני בשכר.
הנני מתגורר ברב קומות שאוכלס בשנת 2008 , בזמן האחרון הסתבר לנו שהחברה שבנתה את הבניין התחילה למכור מחסנים הנמצאים בקומת המרתף של הבניין שם נמצאים גם מחסני הדיירים לאנשים שאינם מתגוררים בבניין שלנו ומתגוררים בבנין סמוך. אותה פעולה נעשית גם לגבי חניות ששימשו את אורחי דיירי הבניין ( חניות רזרבה). יש לציין כי המחסנים נמצאים בשטח המשותף המתוחזק במהלך כל השנה ( תאורה, ניקיון, הדברה הפעלת מפוחים ועוד) על חשבון דיירי הבניין. גם שטחי החניות מתוחזקים מדי יום ביומו, ניקיון תיאורה מחסום חשמלי וכו´) . שאלתי היא האם הקבלן יכול להופיע פתאום אחרי 8 שנים ולמכור נכסים הנמצאים בשטחים המשותפים ששייכים לדיירי הבניין לאנשים שאינם מתגוררים בבניין ואין להם שום נכס בו. האם לא קיים חוק שאסור למכור נכס לאדם שלא מתגורר בבניין . האם בעלי הנכסים בבניין לא מחוייבים בתשלום ארנונה על השטחים הציבורים בבניין.
בכללי; אם המחסנים הללו אינם רשומים כיחידות דיור נפרדות, אזי מעמדם יכול להיות אחת מהשתיים; רכוש משותף או מוצמד לדירה. בשניהם, אין לקבלן אפשרות חוקית למכור אותם לדיירים שאינם גרים בבניין.
אם הוא עצמאי שנתן בלות כחוק-לא חלה עליכם חובת תשלום ביטוח לאומי. אם היה שכיר- האם קיבל תלושי משכורת וניהלתם תיק מעסיקים כחוק? אם קיבל שחור- ולא דיווחתם והוא עצמו לא דיווח לא מגיע לו תשלומי ביטוח לאומי. מגיע לו פיצויי פיטורים לפי חודש לשנת עבודה. מה הבעייה בדיוק? הוא רוצה להתפטר? להסדיר העסקה? ככלל מומלץ להעסיק רק נותני קבלות כחוק בכדי שלא להגיע למצב ל של חובת ניהול תיק מעסיקים, מס הכנסה, פיצויי פיטורים וכדומה
אני ממליץ להביא החלטה כזו לאסיפת הדיירים ודי ברוב רגיל כדי לקבלה. אפשר גם לא להמתין לאסיפה ולקבל החלטה כזו ברמת ועד הבית, לדווח עליה בלוח המודעות וכן להביא אותה לאישרור באסיפה הקרובה. בסופו של דבר מדובר בניהול הרכוש המשותף ובהחלטות אלמנטריות, שאין להן עלות כספית כבדה והן הפיכות. לגבי ביטוח אני חייב לומר שזו החלטה חיונית ובסיסית ביותר ואני ממליץ לוועד, לכל וועד, לעשות ביטוח, ולא לדחות זאת.
ביטוח חברי ועד מיותר. ביטוח צד שלישי הוא מזערי ביותר. מה שאתם צריכים להיחלט אם לעשות ביטוח צנרת מים וביוב וזה מייקר בהמון את התשלום לביטוח. דבר עם סוכנות בר עוז, ראה גם בפורום ביטוח באתר, לגבי הצעה. אם תחליטו על צנרת יש לקבל הסכמת דיירים אם זה רק צד שלישי לדעתי לא רציך. הוצאה קטנה.
שלום. בבניין המשותף 15 דירות בגודל שטח שונה, בחלקן יש דיירי משנה. יש 4 דירות קטנות ששייכות לבעלת הדירות. עד השנה בעלת הדירות שלמה לוועד הבית עבור כל הדירות. בתחילת שנה שעברה באה בעלת הדירות לוועד הבית בטענה שחישוב גודל הדירות אינו תואם לרישום בנסח טאבו. בעלת הדירה הביאה את כל נסחי הטאבו. סוכם השטח הכללי של הדירות ובעלת הדירות שלמה עבור כל הדירות. השנה שנתה בעלת הדירות ממנהגה. ואמרה לוועד הבית שצריך לגבות את וועד הבית מדיירי המשנה.
כיוון שוועד הבית סיכם את שטח הדירות אין בידיו שטח כל דירה ודירה, וועד הבית לא יודע כמה לגבות עבור כל דירה. יש לציין שכולם (בעלי דירות שגרים בבניין ודיירי משנה) שלמו ,ובעלת הדירה כבר מאחרת בחדשיים וחצי.
מה וועד הבית יכול לעשות?
תודה על תשובה מהירה.
אין לכם שום בעיה לבדוק, תוציאו נסח טאבו מרוכז לבניין ( 10 שקלים באינטרנט) ושם תמצאו את גודלה של כל דירה, בכל מקרה כדאי שיהיה נסח כזה בידי ועד הבית.
אבל כאן המקום לציין שעל פי החוק חובת התשלום היא על בעל הדירה ואם הוא הסכים בחוזה עם הדיירים שלו שהם ישלמו זה עניין ביניהם, אם הדיירים ישלמו אז יופי, אבל אם יהיו בעיות גבייה פנו לבעלת הדירה וזה לא תפקידכם לרדוף אחריהם. אם זה יגיע למצב של תביעה אז יש לכם עילת תביעה נגד הבעלים (לפי החוק) ולא כלפי השוכרים (שכן אינכם צד לחוזה השכירות).
איך שלא נסתכל על זה יש שינוי בחישוב התשלום. חוקים היא צודקת ומרגע שתבעה זאת יש לחשב עבור הדירות שבבעלותה חישוב של החלק היחסי מתוך ההוצאות לכל דירה לפי שטחה. מאחר וכך יהיה שינוי בתשלום של שאר הדירות וגם זאת מרגע שתבעה תיקון. יש לשבת לעשות חישובים ולתקן גביה לכל הדירים מרגע שתבעה תיקון בחישוב.
שלום רב,
לפני 3 שנים החלטנו בועד הבית על גביה של 150 ש"ח בחודש לטיפול השוטף. אנו 12 דיירים בבניין בין 4 קומות עם חדר מדרגות גדול וגינה. במקביל אנו שולחים דוחות מפורטים כל חצי שנה ושמנו לב כי התייצבנו על הוצאה של 120 ש"ח למשפחה.
לפני כחודשים פנה דייר ואמר כי אינו מוכן לשלם 150 ש"ח לחודש אלה 120 ש"ח כפי שמראה התקציב. חשוב להבין כי בעודף הכסף אנו מטפלים בבעיות בבניין של מעל 50 שנה. לדוגמא בשנת 2014 הוצאת פר דירה עמדו על מעל 150 ש"ח .
למרות כל זה , נושא תשלום מס ועד הבית הועלה פעמיים ונדחה על ידי כולם ( אושר ע"י כל הדיירים להמשיך ולגבות 150 ש"ח - כמובן חוץ מהמתנגד)
האם אנו דיירים הסובלים מדואר זבל בתיבות ובידיות דלתות בייתנו, יכולים לשים מודעה מאירת ענים ובולטת ,המבקשת לא לשים דואר זבל לא בתיבות ולא לחדור לבניין ולהפיץ פרסומות. והיה וימשיכו להפיץ חומר לא מבוקש , נוכל לתבוע את המופיע בפירסום ?!
תודה .
שלום
הנני בעלת דירה בקומה 2 מתוך 3. לבניין 6 דיירם
הגג הינו בבעלות פרטית של דיירי קומה 3.
ישנו סדק בקיר בחיצוני של הבניין, המקיף את הבניין, בסוף קומה השלישית היכן שחומת הגג מתחילה.
האם על כל הדיירים לשאת בתשלום התיקון?
שלום רב.
אני גר בבנין משותף .יש בגג מערכת סולרית מרכזית לחימום המים. בעבר התנתקתי מהמערכת ושמתי קולט בנפרד.מידיי פעם המערכת מתקלקלת ואז משלמים את התיקון מהכסף שבקופה. האם אני צריך להשתתף בתשלום ? האם צריך לגבות בנפרד מכולם חוץ ממני ? אם אני צריך להשתתף בכמה אחוז ?
תודה.
שלום,
מכרתי דירה בבניין משותף.
כחודש או חודשיים לפני מסירת הדירה לקונה הוחלט על ידי הדיירים להוריד עץ מת מהחצר (שכנראה מסכן את הבניין).
הגבייה נעשתה כמה ימים אחרי מסירת הדירה לקונה והפעולה בפועל של הוצאת העץ עדיין לא נעשתה.
האם אני צריכה לשלם על הוצאת העץ או הקונה ?
לא בעיה שלך שהועד לא אסף כסף בזמן שגרת בדירה. השאלה היא האם הועד בא אליך אישית בזמן שגרת וביקש כסף ולא שילמת , ועזבת ועכשיו הקונה נתבע לשלם? אם לא באו לבקש- לדעתי אחריות הקונה..
בבעלותי דירת גן במרכז תל אביב. מעלי שכנים ולהם מרפסות פתוחות ואדניות המונחות מחוץ למעקה המרפסת. בקייץ קודם נפלה לחצר אדנית בעת שהשכן עבד ושתל. היינו אני וילדי בחצר הבית ובמזל האדנית לא נפלה על ראשו של מישהו מאיתנו. מאז ביקשתי פעמים רבות מהדיירים להכניס את האדניות לתוך שטח המרפסות שלהם. העובדה שהאדניות נוזלות ומלכלכות את החצר אפילו לא מרגשת אותי, אלא רק נושא הבטיחות.
כדי להימנע מריב עם השכנים, ביקשתי אישור מהעירייה להתקין פרגולה חזקה, אך קיבלתי סירוב מכיוון שהבניין הוא בניין לשימור.
לקראת הקיץ הקרב ובא במהלכו אנו נמצאים בחצר לרב, אני חוששת מאוד שהאדניות עלולות ליפול... אני לא רואה טעם לקחת את הסיכון.
מה עלי לעשות? האם יש חוק בנושא הזה? אדניות מעל חצר פרטית (החצר היא שלי בטאבו).
ממליץ לדרוש במכתב רישמי ועדיף של עו"ד להסיר את האדניות או למגן אותן באופן שימנע את הסיכון הבטיחותי. לא לשחק בנושאי בטיחות. אם השכן מסרב יתכן שצריך יהיה לנקוט בהליך.
תסבירי לו שתשלום דמי ועד הוא חובה לא מותנית גם לפי חוק וגם לפי הסכם השכירות. לכן אינו יכול לעכב תשלום והיה ולא ישלם את תאלצי לחלט לו ערבויות וכד´. הוא יכול לבדוק בדיקות מי משלם ומי לא אבל הוא חייב לשלם. הרבה פעמים לדרוש דרישות ולטעון טענות זה תרוץ נהדר לא לשלם. הפתרון הוא הבהרה חדה וברורה ובלתי מתפשרת של המצב.
אני אחד מנציגי וועד הבית אצלנו בבניין בו יש 11 דיירים.
אנו מתפקדים כבר כוועד במשך 4 חודשים. לפנינו היה נציג וועד כיהן בתפקיד שנים רבות.
בעלת דירה אצלנו בבניין החליטה כי היא אינה משלמת יותר וועד ואכן כבר קרוב ל 8 חודשים היא איננה משלמת לפי הרישומים.
לאחר התראות חוזרות ונישנות באמצעות מכתבים שנשלחו אליה מתרבות הדיור (בעלת הדירה אינה בדירה אלא משכירה אותה לאישה זקנה), הדיירת עדיין לא שילמה את וועד הבית.
ולכן החלטנו לתבוע אותה אצל מפקחת המקרקעין.
בכתב הגנתה, כתבה כי שנים היתה משלמת, שיפוצים, וועד, סתימות וכל מה שהיה צריך. אך כאשר העלתה בפני הוועד הקודם את בקשתה לבנות גדר בעורף, העניין לא טופל. היא טוענת כי יש לה זכויות ולא רק חובות בבניין ולכן היא אינה משלמת את וועד הבית.
אנו בתור הוועד הקיים כבר 4 חודשים לא שמענו ולו פניה אחת בנושא הגדר וגם אם כן הנושא אינו כרגע בשיא מעיינותנו ישנו שיפוץ גג שכרגע על הפרק ואף דברים חשובים אחרים, לאסיפות דיירים הדיירת הנ"ל איננה מגיעה, לא ניתן ליצור עמה קשר טלפונית , ואף לא באמצעת השוכרת.
כמו כן בכתב ההגנה היא מבקשה כי המפקחת על המקרקעין תוציא צו ובו יהיה להם אישור לבנות את הגדר בעצמם ושדיירי הבניין יחזירו להם את הכסף משום שזהו רכוש משותף של הבניין.
הכיצד ייתכן דבר כזה? שדיירת מחליטה לא לשלם וועד בית בגלל התעלמות של וועד קודם? הדיירת כלל לא נראה לי יודעת כי הוועד התחלף. כמו כן מה לדעתכם יהיה במשפט? האם אנו בתור וועד עשינו את המהלך הנכון?
3. אם רוצים להוסיף דברים בבניין צריך לקבל הסכמת אסיפת הדיירים ולא סתם כך החלטה של הוועד. גם אם הוועד לא העלה את הבקשה לדיון באסיפה, אין זו עילה לתבוע אותו ובטח לא עילה לא לשלם מיסי וועד.
זה שיש לך זכות להגיש כתב תשובה ולהתייחס בו לגופן של הטענות שהועלו בכתב ההגנה. כגון, שאין לנתבעת זכות לבקש סעד חדש בתיק (הקמת הגדר) אם לא הוגשה על ידה תביעה שכנגד, כמו גם לגבי אי-חוקיות הסרוב לשלם כתלות בהיענות לדרישותיה של הנתבעת. וכיוצא באלה כל עניין אחר המצריך תגובה.
אל תיסחף במהלך הדיון לנקודות שהיא מעלה כי הן לא רלוונטיות . תחזור על העובדות- יש החלטה לגבי גובה תשלום באסיפת דיירים (אני מקווה שיש לך פרוטוקול ושהוא הופץ כחוק) ושהיא לא שילמה מתאריך ברור, תציג קבלות על מה שהיא שילמה עד אז. אפילו שהקבלות על שם שוכר הדירה. האחריות היא שלה ולא של השוכר. לגבי כל הטענות האחרות תאמר שתפנה לועד במסודר ותבקש להעלות נושאים שחשובים לה בפני אסיפת דיירים כי אתה כנציג ועד אין לך סמכות לתת תשובות על הוצאות חריגות בדיון בבית משפט. ואל תשכח לדרוש הוצאות וביטול זמנך ותעמוד על 500 ₪ ולא פחות כי זמנך יקר והיא מספיק טרטרה אותך. המפקח אוהב ניסוח קצר ותמציתי בלי להיסחף לשולים לא רלוונטיים. היא לא שילמה וזה נושא התביעה. כל נושא אחר יש להביא לאסיפה. אל תתפתה לתת תשובות לשאלות שלא קיבלת מנדט להשיב להן.
לאחרונה פתחנו חדר דיירים בבניין (חדר שהקבלן בנה כחדר כושר וסאונה וביצענו עבודת שיפוץ להסבתו לחדר דיירים).
בתקנון השימוש בחדר ציינו כי השימוש בחדר מותר רק לדיירי הבניין. כלומר, בעל דירה שמשכיר את דירתו לא יוכל להשתמש בחדר.
על רקע ההחלטה הזו קיבלנו פניות מאחד מבעלי הדירות לאפשר לו להשתמש בחדר (למרות שאינו מתגורר בבניין ודירתו מושכרת), בטענה שזו זכותו כבעל דירה.
השבנו כי היות והדירה הושכרה, גם הזכויות בבניין הושכרו ועל כן אינו רשאי להשתמש בחדר אלא אם יומצא מסמך בו מצויין מפורשות כי הזכות להשתמש בחדר הדיירים לא הועברה לשוכר ונשארה אצל בעל הדירה.
השורה התחתונה היא שלא הייתי מתעקש בענין, והייתי מאפשר גם לבעל הדירה שימוש. אגב איזה שימוש יכול לעשות המשכיר בחדר הזה? הייתי מבין אם זה היה חדר כושר או סאונה אבל כעת אני מבין שהשימוש כבר אינו כושר אלא משהו אחר, כללי יותר. אני גם לא מתעמק יותר מדי בחוקיות הסבת חדר הכושר למשהו אחר - זה בעייתי מלכתחילה אבל לא על כך שאלת.
עוד אעיר כי אינכם יודעים מה הוסכם בין המשכיר לשוכר. אולי בעל הדירה לא העביר לשוכר את זכות השימוש בחדר הכושר. אבל כאמור אפילו אם יעשו שימוש בחדר גם השוכר וגם המשכיר איני רואה טעם להקשות בענין.
פעולה כזו אמורה להתבצע על ידי ועד המסתמך על כך שנבחר על ידי אסיפת דיירים וזו אישרה הוצאה חריגה או הוצאה שוטפת . כשאין ועד וכל דייר או דיירם עושים כרצונם כך זה נראה. עקרונית הגג משותף ועל כל הדיירים להתחלק בהחזקתו. בקש לראות הצעות מחיר ואחריות מבצע.
אני מתגוררת בדירה בבניין משותף ורוצה להגן על פרטיותי ורכושי מפני השכנים בבניין עצמו. השכנים מתנהגים בצורה שגובלת באלימות כלפי - מתדפקים על הדלת בברוטליות, נוגעים ברכושי שנמצא מחוץ לדירתי ומעבירים אותו למקומות אחרים בבניין עצמו, מניחים ספאם שיווקי על דלתי (כשזה מונח גם על דלתם).
האם זה חוקי להתקין מצלמת אבטחה בצמוד לדלת דירתי? - המצלמה תתעד את מפתן הדלת שלי ובאלכסון את המעקה שמותקן בבניין.
שאלת מיקום מצלמות אבטחה היא שאלה של מידה, שנבחנת בנסיבות כל מקרה ומקרה. יש מקרים ברורים כמו למשל מצלמה שפונה לדלת הכניסה של שכן ומצלמת כל מי שנכנס ויוצא - מקרה ברור של פגיעה בפרטיות, ולעומת זאת יש מקרים גבוליים. יש להציב מצלמה באופן שיפחית עד מינימום את הפגיעה בפרטיות. לפי התיאור שלך לכאורה ניראה שהמיקום סביר ואינו פולשני. אך כאמור יש לבדוק זאת באופן ספציפי.